Nastopi

Koncert družinskih zasedb

Slike s koncerta so vam na voljo na spodnjih povezavah!

GALERIJA 1

GALERIJA 2

Guitarrero - srečanje kitaristov

V soboto, 13.februarja, je bilo na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru 1. srečanje kitaristov Pomurja, Štajerske in Koroške z imenom Guitarrero. Iz glasbene šole Beltinci so se ga udeležili Eva Gomboši, Timotej Tivadar, Blanka Hozjan, Daša Smodiš in Žan Kazar. Izmed 29 udeležencev v dveh starostnih kategorijah je komisija izbrala 6 najbolj perspektivnih. Ti so dobili praktične nagrade (strune, oglaševalec, kapodaster,…) ter tri kotizacije za Dneve kitare na Krškem 2016 in eno plačano šolnino za Poletno šolo kitare v Črnomlju. Med najbolj perspektivnimi sta bila izbrana tudi dva učenca naše glasbene šole in sicer Timotej Tivadar in Daša Smodiš.

Koncert učiteljev kitare

“Glasba presega moč besede, slike in giba, je šarmanten osvajalec naše duše…
Glasba je življenje, glasba nam plemeniti dušo, osvežuje duha, ostri spomin, pomaga preko skrbi in razočaranj, služi kot prijatelj…
Glasba je življenje….”

8. revija katoliških glasbenih šol

V torek, 19. januarja 2016 je v Beltincih potekala 8. revija slovenskih katoliških glasbenih šol. Predstavili so se učenci Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani, Glasbene šole v Zavodu Salesianum na Rakovniku, Glasbene in baletne šole Antona Martina Slomška v Mariboru, Zasebne glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla v Ptuju in Glasbene šola Beltinci.V prvem delu koncerta, ki je bil v župnijski cerkvi sv. Ladislava, so se predstavili učenci instrumentalisti in pevci, ki so del programa izvedli kot solisti ali ob spremljavi na orgle, zbor ob spremljavi godalnega orkestra in tolkalna skupina. Drugi del koncerta je potekal v dvorani beltinskega gradu, predstavili pa so se pianisti, pevci in solisti na raznih instrumentih ob spremljavi klavirja ter Orfova skupina. Vse prisotne, še posebej mlade umetnike sta pozdravila murskosoboški škof msgr. Dr. Peter Štumpf in beltinski župan Milan Kerman.